Tłusty czwartek? Pączki bezglutenowe w Piekarni „Putka”

glutenologia pączki bezglutenowe w cukierni piekarni putka

Czy pamiętasz smak prawdziwego pączka z ulubionym nadzieniem? A może masz czasem ochotę na wakacyjną jagodziankę z delikatną kruszonką?

Jeśli tęsknisz za tym wspomnieniem, mamy dobre wieści. Piekarnia Putka stworzyła kilka bezglutenowych wypieków z licencjonowanym znakiem. Każdy produkt jest bezpiecznie zamknięty, a także ma opisany skład.

Piekarnia posiada blisko 120 sklepów firmowych: na terenie Warszawy, w Grodzisku, Sochaczewie, a także w Łodzi. W najbliższym czasie planowana jest również sprzedaż on-line.

Kilka słów o smaku

Bezglutenowy pączek firmy Putka jest obłędnie pyszny. W smaku niczym nie różni się od glutenowych. Pakowany jest po dwie sztuki z krótkim terminem ważności. Zatem jest zawsze świeży i puszysty.

Oprócz pączków w piekarni można zakupić również bezglutenowe jagodzianki. Są one  niewielkie (90g), ciasto jest miękkie i słodkie, a na górze ma delikatną kruszonkę.

GLUTENOLOGIA piekarnia putka drożdzówka bezglutenowa

Jedyną minimalną wadą jest smak nadzienia jagodowego. Brak w nim naturalności sezonowych owoców, co zresztą jest zrozumiałe w sezonie zimowym. Jednak zachęca aby zajrzeć jeszcze raz po jagodzianki w okresie łatwo dostępnych jagód.

Dużym plusem obydwu produktów jest opakowanie. Może zatem stanowić wygodne rozwiązanie dla dzieci do szkoły,  czy dorosłego w drodze do pracy.

jagodzianka bezglutenowa


Komentarze

komentarzy